اظهارات بی پایه نماینده ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مورد پاکسازی میادین مین

اسناد حقوق بشراظهارات بی پایه نماینده ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مورد پاکسازی میادین مین

اظهارات بی پایه نماینده ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مورد پاکسازی میادین مین

در حاشیه برگزاری نشست فوروم اقلیت ها در ژنو / نوامبر سال 2016

اظهارات بی پایه نماینده ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مورد پاکسازی میادین مین

دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ – ۰۵ دسامبر ۲۰۱۶

کشته شدن هرروزه شهروندان براثر انفجار مین در ایران به مسئله‌ای بغرنج تبدیل‌شده است که راهکارهای بسیار آسان دارد ولی دولت جمهوری اسلامی نمی‌خواهد که به این راهکارها توجه نماید. مسئولیت تمام حوادث رخ‌داده برای قربانیان مین بنابر قوانین و استانداردهای جهانی و حتی قوانین داخلی نهاد ملی مین ایران (مرکز مین‌زدایی) بر عهده مسئولین این نهاد و شخص وزیر دفاع است . براساس استانداردهای جهانیِ پاک‌سازی که ملاکِ عمل برای مرکزِ مین‌زداییِ ایران (بنابر مصوباتِ داخلیِ این مرکز و شرحِ خدمات) پاک‌سازی هر منطقه آلوده ملزم به ارائه سند پاک‌سازی است که معاونت‌های سیاسی امنیتی استانداری‌ها باید آن را در چند نسخه تهیه‌کرده و در معرض دید عموم قرار دهند که محتوای آن در استانداردهای جهانی چنین است: The process by which the beneficiary (for example, the NMAA on behalf of the local community or land user) accepts responsibility for the cleared area. The term ‘alienation’ is sometimes used to describe a change of ownership of the land which accompanies the handover of a cleared حال این که هر ادعایی بدون داشتن این سند هیچ توجیه قانونی ندارد .کماکان از طرف مسئولین جمهوری اسلامی شاهد سفید نمایی این موضوع در مجامع جهانی هستیم . در آخرین مورد ازاین‌دست اظهارات نماینده ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در نشست شورای حقوق بشر در ژنو (نظرآزمایی اقلیت‌ها)در نوامبر سال 2016 خبر از پاک‌سازی 99 درصد زمین‌های آلوده به مین توسط مركز مين زدايي وشركت هاي خصوصي داخلي داد. در حالی که چنین نیست و کشورهای دیگر نقشی بیشتر از یک درصد در پاک سازی مناطقی که تاکنون پاک سازی شده اند، داشته اند .(فیلم )

این دست اظهارات بدون پایه و منبع در اجلاس‌های حقوق بشری نه‌تنها قابل تائید نیست بلکه مصرف داخلی هم ندارد .حداقل شخص و یا هیئت اعزامی جمهوری اسلامی می‌توانست قبل از ایراد این دست آمار سازی‌های نادرست سری به رسانه‌ها واظهارات مسئولین درگیر با مسئله مین در ایران بزند تا حداقل آماری را ارائه بدهد که هرچند مورد تائید کارشناسان و فعالین این حوزه نیست ولی می‌تواند آمار قابل‌قبول‌تری باشد .

بنابرآخرین آمارهای رسمی استانداری‌ها که روزنامه اعتماد منتشر کرده است از مجموع 4میلیون هکتار آلودگی مین و گلوله‌های عمل‌نکرده در 5استان آلوده کشور بنابرآمارهای مرکز مین‌زدایی و مسئولین سیاسی امنیتی استانداری‌های کشور نزدیک به 60درصد پاک‌سازی‌شده است که آن‌هم ناقص بوده و نیاز به پاک‌سازی مجدد دارد و افراد بسیار زیادی در مناطقی که پاک اعلام‌شده‌اند قربانی مین شده و کشته ویا مجروح گردیده‌اند.

در چرخه دوم بررسی ادواری جهانی پس از آن که کشور بوسنی پیشنهاد پاک‌سازی اصولی میدان‌های مین را به ایران داد، در نهایت در اجلاس بیست و هشتم شورای حقوق بشر، جمهوری اسلامی ایران پذیرفت که این پیشنهاد را عملی کند ولی اکنون باگذشت نزدیک به دو سال از قبول این پیشنهاد هنوز حرکت مثبتی در این راستا را شاهد نبوده‌ایم . دکتر رسول خضری نماینده سردشت و پیرانشهر در وبلاگ خود در این مورد به وزیر کشور تذکر داده ولی تاکنون هیچ واکنش مثبتی در این خصوص از طرف مرکز مین‌زدایی دیده نشده است .

آمارهای ارائه‌شده در لینک‌های فوق صحبت‌های غیر کارشناسی وتایید نشده‌ای است ولی همین آمارها نیز با صحبت‌های نماینده هیئت حقوق بشر قوه قضاییه در ژنو فاصله‌ای بسیار زیاد دارد ونشان از گفته‌های خلاف واقع مسئولان دراین‌ارتباط هست. با آرزوی زمینی پاک و عاری از مین برای همه ساکنین آن عیسی بازیار، متخصص پاکسازی میادین مین

print version     Home
                   

نظر شما؟

2017 © All human rights for all in Iran

Type at least 1 character to search